Netwerkbijeenkomst: Workshop Politiek-Bestuurlijke Sensitiviteit

netwerkbijeenkomstVrijdag 13 en 27 november 2015 in Zeist. (10.00 tot 17.00 uur) 
Meld je aan en kom in contact met vakgenoten. Bespreek aan de hand van een praktijkcasus hoe je de belangen van de verschillende stakeholders in beeld brengt en welke communicatiestrategieën effectief zijn.

Algemeen

Misschien herken je iets van de volgende situatie:

Je bent werkzaam als adviseur of manager bij een gemeente, het rijk of een woningbouw-corporatie . Een projectgroep legt een besluit voor over een complex stedelijk project. De doelstelling is het realiseren van gemengde woningbouw, middenstand en ook nog een fusie van twee scholen. Het projectteam heeft zich uitgebreid laten informeren door de bedrijfsjuristen over de mogelijkheid van een regelvrije zone. Dat laatste is mogelijk.

Echter de eerste vraag die je stelt:  wat is het standpunt van de ondernemers uit de buurt met betrekking tot een regelvrije zone? ? 

‘Oeps’: Het hele project is mooi intern afgestemd, maar er blijkt onvoldoende rekening gehouden te zijn met de belangen van alle betrokken. 

Dat kan anders.

In een inspirerende eendaagse workshop ‘politiek bestuurlijke sensitiviteit’  verwerf je kennis over hoe je op een eenvoudige manier de belangen in beeld kunt brengen. Je krijgt ook inzicht in effectieve communicatiestrategieën. De workshop is praktijkgericht. We werken met een reële casus. Daarnaast ga je met vakgenoten aan de slag, waardoor je veel van elkaar kunt leren en je netwerk kunt uitbreiden.

Resultaat

Na het volgen van deze workshop ben je in staat om:

  • Zelfstandig een omgevingsanalyse te begeleiden of te beoordelen;
  • Effectieve communicatiestrategieën in te zetten bij complexe projecten;

 

Doelgroep

De workshop Politiek Bestuurlijke Sensitiviteit is een training van een dag. De focus ligt op het zelfstandig kunnen begeleiden of het beoordelen van een omgevingsanalyse en het inzetten van een effectieve communicatiestrategie. Je bent werkzaam als strategisch adviseur of manager binnen de (semi) publieke sector. Omdat we ons richten op deze specifieke doelgroep zijn de discussies, de oefeningen en feedback voor iedereen herkenbaar.

Aanpak

Je gaat aan de slag met praktijk- en groepsopdrachten. Aan de hand van een praktijkcasus wordt een stakeholders/krachtenveldanalyses opgesteld. Deze analyse is de basis om een communicatiestrategie uit te stippelen.

Trainers

De eendaagse workshop politiek bestuurlijke sensitiviteit wordt verzorgd door:

Emile Jaensch

Emile heeft meer dan 8 jaar ervaring als wethouder en dagelijks bestuurder.  Daarvoor was hij werkzaam als consultant en deeltijddocent bij de Hoge School.

Erwin Bouma

Erwin Bouma werkt bij de gemeente Amsterdam. Hij heeft diverse functies uitgeoefend binnen het financiële domein. Afdelingsmanager financiën en concerncontroller bij meerdere stadsdelen. Op dit moment is Erwin Bouma Businesscontroller bij de gemeente Amsterdam. Daarnaast is Erwin transformationeel coach. Tot slot heeft hij jarenlange politieke ervaring opgedaan als gemeenteraadslid in Amsterdam en lid van de Provinciale Staten van Noord-Holland.

Investering

Omdat deze workshop ook gericht is op het versterken van ons en jullie netwerk wordt deze workshop aangeboden tegen kostprijs. De investering bedraagt: € 95,– en is inclusief BTW,  zaalhuur, lunch, netwerkborrel en syllabus.

Data

De eendaagse netwerkbijeenkomst en workshop “Politiek Bestuurlijke Sensitiviteit” wordt twee keer gehouden. Je kan je voorkeursdatum aangeven op het inschrijvingsformulier. De bijeenkomst is vrijdag 13 november of vrijdag 27 november en wordt georganiseerd in het Koetshuis, Boulevard 14 te Zeist. Aanvang 10.00 uur einde circa 17.00 uur

 

Ik wil mij graag aanmelden voor de netwerkbijeenkomst