Marga Wijman, Trainer Coach CounselorIn mijn leven heb ik verschillende paden bewandeld. Een paar jaar door Europa gereisd, politicologie gestudeerd, een opleiding beeldende vorming gedaan. Gedreven door nieuwsgierigheid en een behoefte aan nieuwe kennis en inzichten. En door het gevoel dat ik mijn ‘plek’ nog niet had gevonden.

Tijdens mijn studie politicologie heb ik geleerd hoe samenlevingen tot stand komen en functioneren. Omdat elke samenleving wordt gevormd door de mensen die daar in samen leven, ben ik mij gaan verdiepen in het gedrag en de psyche van de mens. En hier kwam ik tot de kern van mijn eigen zoektocht. De vraag ‘Wat drijft de mens?’ heeft mij naar een terrein gebracht dat ik fascinerend vind. Dat elk mens een unieke combinatie van eigenschappen en vaardigheden bezit, en deze op een eigen wijze tot uiting brengt. Dat iedereen ook eigen talenten en valkuilen heeft, waar een ieder op een persoonlijke wijze mee omgaat.

Ik heb mij verdiept in de vele aspecten die een mens vormen. Door het volgen van opleidingen en workshops, aangevuld met een breed spectrum aan boeken op dit terrein. Zo heb ik onder meer een 2-jarige NLP opleiding tot master practitioner gevolgd, gericht op persoonlijke ontwikkeling en communicatie. En een 2-jarige opleiding tot Coach/Counselor. Daarnaast meerdere trainingen gevolgd op het gebied van ‘Transformational Presence’, gericht op het integreren van rationele kennis met innerlijk weten, en op het belichamen en leven van deze kennis. Deze integratie geeft richting en een vanzelfsprekende kracht in het dagelijks leven.

Mijn fascinatie voor de vraag ‘Wat drijft de mens?’ maakt dat ik mij in dit onderwerp zal blijven verdiepen. En dat ik met veel plezier trainingen geef over dit onderwerp. Ook in mijn praktijk als coach/counselor begeleid ik mensen op hun reis naar zelfinzicht en bij het zetten van nieuwe stappen waarmee ze zich verder ontwikkelen op hun eigen pad.